Bagietka z mozzarellą i pomidorkami

Bagietka z mozzarellą i pomidorkami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: smakowisko
Lekkie, włoskie śniadanie

Składniki

  • bagietka 1
  • mozzarella 1 opakowanie 125g
  • pomidory 4 sztuki
  • roszponka 3 garści
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. 1) Bagietkę przekroić na pół, a następnie wzdłuż. Każdą część posmarować majonezem.

  2. Pomidory i roszponkę umyć. Osuszyć. Mozzarellę pokroić w plasterki, a następnie każdy plasterek przeciąć na pół.

  3. Na bagietce ułożyć roszponkę, a następnie na przemian mozzarellę i pomidorki.

  4. Całość posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Polać po wierzchu oliwą z oliwek.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 16 maja 2013
Coś dla mnie:)
Składniki
  • bagietka 1
  • mozzarella 1 opakowanie 125g
  • pomidory 4 sztuki
  • roszponka 3 garści
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
Składniki