bagietka bogato nadziana

Przepis dnia 2016-07-25
bagietka bogato nadziana
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.

  2. Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.

  3. Masą napełniamy wydrążoną bułkę.

  4. Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.

  5. Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 15 lipca 2016
Pycha...zrobiłam się głodna:)
Konto usunięte 19 lipca 2016
A co zrobić z wydrążonym "środkiem" bagietki, jeśli nie ma się kur?
smaker 19 lipca 2016
Można je ususzyć i przygotować z nich np. bułkę tartą :)
Składniki
Składniki