Baba ganusz po turecku

Baba ganusz po turecku
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Obowiązkowo z jogurtem

Składniki

Przygotowanie

  1. Bakłażany położyłam na kratce z piekarnika i opaliłam bezposrednio nad ogniem, do zwęglenia skórki.

  2. Obrałam bakłażany ze spalonej skórki, miąższ pokroiłam z grubsza nożem i rozgniotłam widelcem.
    Dodałam jogurt, chili, oliwę, sok z cytryny, sól, roztarty czosnek.
    Baba ganusz po turecku podaje się na jogurcie.

  3. Na koniec posypałam potrawę natką pietruszki.

    Sprawdza się idealnie jako dodatek do warzyw i mięs z grila.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (23)

SlodkoSlodka83 30 kwietnia 2019
Smaczne :-)
kucharka-amatorka 30 kwietnia 2019
Coś lubisz tą potrawę, bo to już chyba trzecia odmiana przepisu.
Docherro 30 kwietnia 2019
Ciekawi mnie jak smakuje? Muszę w końcu zrobić:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki