Awokado pieczone z miodem

Awokado pieczone z miodem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Słodkie śniadanie o niebanalnym smaku.

Składniki

  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Ricotta 2 łyżki
  • Miód 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Awokado rozciąć wzdłuż i usunąć pestkę.

  2. We wgłębienia po pestce włożyć po łyżce ricotty i polać miodem.

  3. Awokado umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika z włączonymi grzałkami górną i dolną, rozgrzanego do 230 stopni Celsjusza.

  4. Piec przez 15 minut.

  5. Podawać tuż po upieczeniu.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 13 czerwca 2020
Awokado w pysznym wydaniu:)
ekspresjawkuchni 13 czerwca 2020
Takie na słodko jest dla mnie najlepsze :) Dzięki :)
Składniki
  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Ricotta 2 łyżki
  • Miód 2 łyżeczki
Składniki