Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że każdy pamięta z dzieciństwa chlebek smażony w jajku. I to jest właśnie taki chlebek z kiełbaską, pomidorem i serem.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Pomidora umieścić w naczyniu i zalać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Zdjąć skórkę i pokroić w grube plastry. Jajka rozbełtać z dodatkiem soli i pieprzu czarnego świeżo mielonego. Kromki chleba moczyć w jajku układać na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym. Jak już chlebek usmaży się od spodu, przewrócić na drugą stronę i poukładać kiełbaskę krakowską, plastry pomidorów i przykryć plastrami sera. Patelnię przykryć i smażyć na wolnym ogniu do chwili aż ser się rozpuści. Oprószyć ziołami prowansalskimi i szczypiorem. Zajadać. Smacznego