Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli śniadań słodkich, a pożywnych!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Standardową blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Suszone śliwki kroimy na mniejsze części. Do dużej michy wsypujemy płatki owsiane, płatki migdałów oraz cynamon. Mieszamy składniki, a następnie zalewamy płynnym miodem i starannie łączymy wszystko tak, aby składniki sypkie były otoczone miodem. Gotową mieszankę przekładamy na blachę i rozkładamy na niej równomiernie, aby równo się piekła. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Po 10 minutach warto wyjąć granolę i przemieszać, aby się nie przypaliła.
Po 20 minutach dodajemy do podpieczonej granoli suszone śliwki i mieszamy starannie, a następnie na powrót wsuwamy blachę do piekarnika na kolejne 10 minut.
Po upieczeniu, zostawiamy na blasze do całkowitego wystygnięcia, po czym łamiemy na mniejsze części. Przekładamy do słoja i zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.