Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna z ziemniaków, buraków i marchewki z dodatkiem śledzia i cebulki w majonezowym sosie
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Buraki upiec w piekarniku w foli aluminiowej ( lub użyć już ugotowanych ze sklepu lub pozostałości po gotowaniu barszczu). Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Buraki i ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć, śledzia pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w piórka lub kosteczkę, dodać trochę soku z cytryny i wymieszać. Składniki sosu umieścić w misce i wymieszać. Na półmisku ułożyć marchewkę, ziemniaki, buraki i śledzia, posypać cebulą i polać sosem. Można też wymieszać wszystkie składniki.