Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku

Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Ta surówka z zielonych warzyw pasuje do każdego rodzaju dań obiadowych. Długo zachowuje świeżość, jest lekka i tak zielona, że aż chce się ją jeść:).

Składniki

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 4 gruntowe ogórki
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Ogórki kroimy w półplastry.

  2. Kapustę, ogórki i koperek łączymy z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na 30 minut, najlepiej do lodówki.

Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 02 sierpnia 2018
Lubimy takie surówki :-)Pycha
Składniki
  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 4 gruntowe ogórki
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz do smaku
Składniki