Zielona sałatka

Zielona sałatka
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wyśmienita sałatka z zielonych warzyw

Składniki

  • Połowa brokułu
  • Ogórek gruntowy - 1 szt.
  • Jajka na twardo - 4 szt.
  • Awokado - 1 szt.
  • Zielone oliwki - 20 szt.
  • Połowa pęczka szczypiorku
  • Liście sałaty - 8 szt.
  • Ser feta - 1 opakowanie (około 15 dag)
  • Majonez - 5 łyżek

Przygotowanie

  1. Brokuł kroimy na drobne różyczki. Wrzucamy do gorącej wody i gotujemy około 5 minut.

  2. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy, usuwamy pestkę. Miąższ kroimy w kostkę. Ugotowane na twardo jajka również kroimy w kostkę.

  3. Oliwki dzielimy na ćwiartki. Ser feta, jeśli nie był krojony, również kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.

  4. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiając solą i pieprzem (najlepiej białym). Na koniec dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 09 czerwca
Pełna zdrowia :)
pelen_brzuszek 11 czerwca
brzmi ciekawie :)
Składniki
  • Połowa brokułu
  • Ogórek gruntowy - 1 szt.
  • Jajka na twardo - 4 szt.
  • Awokado - 1 szt.
  • Zielone oliwki - 20 szt.
  • Połowa pęczka szczypiorku
  • Liście sałaty - 8 szt.
  • Ser feta - 1 opakowanie (około 15 dag)
  • Majonez - 5 łyżek
Składniki