Zielona sałata z jajkami

Zielona sałata z jajkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa_G
Znany i lubiany dodatek do obiadu, wzbogacony posiekanymi jajkami. Szybko, prosto i niebywale smacznie :)

Składniki

  • 1 sałata (masłowa, strzępiasta, dębolistna - do wyboru)
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i drobno siekamy.

    Umytą i osuszoną sałatę dzielimy na mniejsze kawałki.

    Śmietanę mieszamy ze szczypiorkiem, solą, pieprzem, cukrem oraz octem. Powstałym sosem polewamy sałatę.

    Całość posypujemy posiekanymi jajkami.

Składniki
  • 1 sałata (masłowa, strzępiasta, dębolistna - do wyboru)
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
Składniki