Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona sałata do obiadu jest idealnym rozwiązaniem, jeśli nie masz pomysłu na dodatki do tradycyjnego ciepłego posiłku. Dobrze też smakuje jako zdrowe i sycące śniadanie oraz kolacja.
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 545
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 545
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a potem obierz i podziel na ósemki. Rukolę i kiełki rzodkiewki umyj, a następnie osusz. Przełóż rukolę na półmisek. Posól i popieprz, najlepiej korzystając ze świeżo mielonych ziarenek.
Rzodkiewki umyj, odkrój końcówki i pokrój w plasterki. Dodaj wraz z jajkami do sałaty. Cebulę czerwoną posiekaj drobno, dodaj do miski.
Wszystkie składniki wymieszaj. Teraz zrób sos z oliwy z oliwek, octu winnego, wody, soli i pieprzu. Polej wszystkie składniki. Na wierzch przełóż kiełki rzodkiewki.