Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 899
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2396
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1647
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 132
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 899
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2396
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1647
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 132
Składniki
Ser kroimy w grubą kostkę (ok 5 mm). Wędlinę kroimy najpierw w plasterki, potem w paseczki. Ogórki kroimy na plasterki; jeżeli są duże, przekrajamy każdy plasterek jeszcze na pół. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w piórka. Musztardę ucieramy z octem winnym i odrobiną soli oraz pieprzu. Dodajemy olej i mieszamy aż powstanie gładki sos. Kostki sera i plasterki polędwicy plasterki ogórka i piórka cebulki mieszamy w misce, posypujemy natką pietruszki, polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy