Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Idealne danie co na letnie upały idealnie nadać się może.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Składniki
Wpierw rondel z osoloną wodą na palenisko wstaw i gdy ta wściekłe wrzeć zacznie bób do niej wrzuć i odczekaj, aż skórka marszczyć się zacznie. Gdy tak się stanie, przez sito go przecedź i na ganek do ostygnięcia racz odstawić,
Bób ostudzony obierz i do osobnej misy wraz z pokrojonym pomidorem, serem słonawym i cebulą czerwona włóż. Solą i pieprzem podług uznania przypraw,
Do pieca węgla dorzuć i na 200 stopni go nagrzej, w tym czasie w osobnym rondelku masło rozpuść i doń ziół i czosnku dodaj,
Do masła płynnego, chleb przeniczny w kostkę pokrojony wrzuć i dokładnie przemieszaj, następnie blachę wyjmij i na niej ów grzanki rozmieść i przez ok. 10 - 15 minut w piecu trzymaj, aż te rumiane się staną,
Wszystkie składniki połącz i jako dodatek lub osobna strawę podawaj. Smacznego!