Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, chrupiąca, kolorowa, sycąca sałatka dobra na imprezy i do pracy. polecam
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
W garnku zeszklić cebulę na oleju, niezbyt długo aby się za bardzo nie przyrumieniła. Wsypać ryż, dodać słodką paprykę i wlać bulion (tyle aby sięgał ok. 1cm ponad powierzchnię ryżu). Gotować ok. 15 min. do momentu aż ryż wchłonie bulion i będzie miękki (w trakcie gotowania w razie potrzeby można dolać bulion lub gorącą wodę). Ugotowany ryż przełożyć do miski i wystudzić.
Kukurydzę odcedzić. Ser, salami i paprykę pokroić w cienkie słupki. Dodać do ostudzonego ryżu razem z natką pietruszki. Wymieszać.
Sos: Połączyć wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, dodać do sałatki, dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z bloga Mirabelki