Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszamy Was na przepis na sałatkę wegetariańską z bakłażana, kabaczka, papryki i pomidorów. Ten przepis przywiozłam z Armenii. Sałatka ta mi tak zasmakowała, że postanowiłam się z Wami podzielić tym przepisem. Jest pełna smaku, aromatu i bogactwa witamin. Weganie i wegetarianie koniecznie muszą ją zrobić. Jest łatwa i dość szybka w przygotowaniu. Smakuje jako dodatek do obiadu jak i samodzielnie. Koniecznie podawać ją trzeba po schłodzeniu w lodówce.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 290
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1065
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1515
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 290
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1065
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1515
Składniki
Bakłażana obieramy ze skórki na zeberkę, jak w filmie i kroimy w dość grubą kostkę. Kabaczka nie obieramy ze skóry i wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę tak samo jak bakłażana. Na rozgrzanym oleju podsmażamy oba warzywa. W międzyczasie obieramy ze skórki wyparzone pomidory, wykrawamy gniazda nasienne i skrawamy do podsmażonego bakłażana i kabaczka. Tak samo cebulka i czosnek. Na koniec podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju nasze papryki. na końcowym etapie podlewamy je wodą, aby je nieco zaparzyć. Potem obieramy ze skórki i kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki do naszej sałatki. Na koniec sól i pieprz do smaku. podprażone ziarna sezamu oraz odrobina oleju sezamowego. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Gotowe. Życzymy smacznego. Lilith i Paweł