Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska sałatka jarzynowa z ziemniakami i awokado. Ich dodatek zastępuje jajka i wzbogaca walory smakowe sałatki.
garnek, miska, deska do krojenia, nóż kuchenny
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Warzywa ugotować w łupinach, każde osobno. Wystudzić i pokroić w kostkę. Podobnie pokroić kiszone ogórki. Awokado i wędlinę można pokroić w nieco większą kostkę. Cebulę pokroić w droną kostkę, pora w pół lub ćwierć plasterki. Posiekać natkę pietruszki, kilka listków zostawiając do dekoracji. Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać majonez, śmietanę, posiekaną natkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić natką pietruszki.