Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Ryż gotujemy krótko (10-15 minut)w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy. Brokuły oczyszczamy, myjemy osuszamy i dzielimy na różyczki. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy na cienkie plasterki (Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrajamy na poł. Na patelni rozgrzewamy olej sojowy. Dodajemy ½ pieczarek i dusimy. Dodajemy ryż, bulion i brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu około 5 minut. Dodajemy mleko i zagotowujemy, topiony serek kroimy na kawałki dodajemy do ryżu, całość mieszamy aż ser się roztopi. Wtedy sałatkę przekładamy do miski, ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi i posypujemy szczypiorkiem oraz natką pietruszki