Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Warstwowa sałatka z tuńczykiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Smaczna, kolorowa sałatka z tuńczykiem to propozycja na śniadanie lub do zimnej płyty ;)

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • ryż 100 gramów
  • jaja 4 sztuki
  • puszka kukurydzy 1 sztuka
  • żółty ser 100 gramów
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • majonez 6 łyżek
  • musztarda 1 łyżeczka
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do miski, posmarować 2 łyżkami majonezu. Następnie dodać odcedzoną rybę i kukurydzę (układać warstwami). Następnie ułożyć ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jaja oraz starty na dużych oczkach ser.

  2. Resztę majonezu połączyć z musztardą i przyprawami (można dodać łyżkę jogurtu greckiego). Sałatkę zalać sosem i posypać skrojonym szczypiorkiem.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 04 grudnia 2018
Sałatki z tuńczykiem są przepyszne, super jedzonko :)
danielek 05 grudnia 2018
Bardzo fajne :)
Składniki
  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • ryż 100 gramów
  • jaja 4 sztuki
  • puszka kukurydzy 1 sztuka
  • żółty ser 100 gramów
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • majonez 6 łyżek
  • musztarda 1 łyżeczka
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
Składniki