Warstwowa sałatka z selera

Warstwowa sałatka z selera
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Sałatka z selerem naciowym i konserwowym w połączeniu z pozostałymi składnikami daje wyrazisty smak i aromat.

Składniki

  • Seler naciowy - 4 laski
  • Seler konserwowy - 300 g
  • Jajka kurze - 4 szt.
  • Rzodkiewka - 5 szt.
  • Cieciorka w zalewie - 80 g
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Majonez - 170 ml
  • Sól , pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę. Seler i cieciorkę osączyć z zalewy. Rzodkiewkę, seler, paprykę pokroić w kostkę.

  2. Układać warstwami w salaterce, warzywa doprawiać solą i pieprzem, każdą warstwę pokrywać lekko majonezem.

  3. Na dnie salaterki ułożyć połowę selera konserwowego.

  4. Na nim cieciorkę.

  5. Na niej paprykę.

  6. Na papryce selera naciowego a na nim rzodkiewkę.

  7. Na rzodkiewce , drugą połowę selera konserwowego, a na wierzch jajka. Wierzch pokryć cienko majonezem.

Składniki
  • Seler naciowy - 4 laski
  • Seler konserwowy - 300 g
  • Jajka kurze - 4 szt.
  • Rzodkiewka - 5 szt.
  • Cieciorka w zalewie - 80 g
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Majonez - 170 ml
  • Sól , pieprz czarny mielony
Składniki