Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta warstwowa sałatka z granatem, serkiem pleśniowym i orzechami.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 49
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1106
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 471
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 49
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1106
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 471
Składniki
W miseczce mieszamy oliwę, ocet i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
Układamy kolejno w słoiku plasterki gruszki na samym dnie, liście szpinaku, owoce granatu, liście szpinaku, posiekane orzechy, liście szpinaku. Na koniec dodajemy okruszki sera pleśniowego.
Wierzch sałatki polewamy winegretem. Zakręcamy słoik i schładzamy sałatkę ok. 30 minut w lodówce. Sałatka smakuje najlepiej w dzień przygotowania.