Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa meksykańska sprawdzi się na wiele okazji. Może być doskonałym dodatkiem do grilla, sałatką przygotowaną na przyjście gości czy też doskonałym daniem na kolację. U nas, gdy brak czasu na gotowanie zastępuje obiad. Sałatkę można podać w formie warstwowej lub też pomieszać wszystkie składniki.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 216
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12988
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 216
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12988
Składniki
Kurczaka kroimy w małą kostkę, obtaczamy w ulubionej przyprawie i smażymy na oleju. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Kapustę szatkujemy drobno i wykładamy na spód naczynia
Na kapustę wykładamy ostudzonego kurczaka i rozsmarowujemy na nim sos czosnkowy
Następne warstwy to: odsączona kukurydza, pokrojony w kosteczkę ogórek konserwowy, drobno pokrojona czerwona cebula, odsączona czerwona fasola
Na fasoli rozprowadzamy majonez pomieszany z keczupem
Sam wierzch sałatki posypujemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną ( u mnie też kawałek żółtej ) papryką
Na talerzu ewentualnie doprawiamy pieprzem i solą