Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 704
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16847
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 134
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 704
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16847
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 134
Składniki
Jeden woreczek gotujemy w osolonej wodzie, drugi w wodzie z solą i kurkumą. Odsączamy go i odstawiamy na kilkanaście minut do wystygnięcia. Fasolę, tuńczyka i groszek odcedzamy z zalewy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na drobne kawałki. W misce kroimy układamy najpierw warstwę ryżu białego, następnie fasolę, ryż żółty, tuńczyka i groszek. Wierzch sałatki posypujemy papryką.