Tuńczykowa sałatka z makaronem ryżowym

Tuńczykowa sałatka z makaronem ryżowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Kolorowo, szybko, smacznie a przede wszystkim zdrowo - tak jak lubimy najbardziej. Polecam!

Składniki

  • 100g makaronu ryżowego
  •  2 pomidory
  • 1 mała puszka kukurydzy 
  • Połowa zielonego ogorka
  • Szczypiorek
  • Tunczyk w sosie własnym
  •  Sól, pieprz, czosnek i trochę oliwy 

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
    Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Pomidory i ogórka kroimy w kostkę.
    Szczypiorek siekamy.
    Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski, dodajemy przyprawy i mieszamy. Można zamiast oliwy dać majonez. Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 16 lipca 2019
pyszotka:)
Jan_Kwiat 16 lipca 2019
Albo użyć tuńczyka w oleju lub oliwie i dodać oliwę z tuńczyka
SlodkoSlodka83 17 lipca 2019
Sałatka pierwsza klasa :-)
Składniki
  • 100g makaronu ryżowego
  •  2 pomidory
  • 1 mała puszka kukurydzy 
  • Połowa zielonego ogorka
  • Szczypiorek
  • Tunczyk w sosie własnym
  •  Sól, pieprz, czosnek i trochę oliwy 
Składniki