Tradycyjna sałatka jarzynowa z warzyw z niedzielnego rosołu

Tradycyjna sałatka jarzynowa z warzyw z niedzielnego rosołu
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Prosty i smaczny sposób na wykorzystanie gotowanych warzyw z niedzielnego rosołu. Są bardzo aromatyczne, więc nasza sałatka będzie wyjątkowa.

Składniki

  • Warzywa z rosołu: marchew, pietruszka, seler
  • Biała część pora
  • Kilka ziemniaków ugotowanych w łupinkach
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 kiszone ogórki
  • Pół jabłka obranego ze skórki
  • Majonez
  • Łyżka musztardy
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pora drobno siekamy, pozostałe warzywa i jajka kroimy w kosteczkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy. Dodajemy majonez i musztardę i jeszcze raz mieszamy by składniki dobrze się połączyły. I gotowe! Smacznego!

Składniki
  • Warzywa z rosołu: marchew, pietruszka, seler
  • Biała część pora
  • Kilka ziemniaków ugotowanych w łupinkach
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 kiszone ogórki
  • Pół jabłka obranego ze skórki
  • Majonez
  • Łyżka musztardy
  • Sól, pieprz
Składniki