Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa z ugotowanych w mundurkach warzyw, połączonych majonezem. Pyszna klasyka. Danie, które łączy pokolenia. Smakuje u nas każdemu: dziadkom, rodzicom i wnukom. Do dzisiaj pamiętam jak rodzinnie szykowaliśmy ją przed praktycznie każdą imprezą :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 67
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 16
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 522
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 67
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 16
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 522
Składniki
Warzywa : ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler umyć i ugotować w łupinkach, tak aby się nie rozgotowały. Jajka ugotować na twardo. Powyższe składniki, gdy przestygną obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać obrane i pokrojone również w kostkę ogórki i jabłko. Wszystko przełożyć do dużej miski. Dodać odsączony z zalewy groszek konserwowy, majonez i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki i udekorować natką pietruszki. Przechowywać w lodówce.