Tabbouleh z kaszy jaglanej

Przepis dnia 2018-01-10
Tabbouleh z kaszy jaglanej
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: wjosna
Aromatyczna sałatka wzorowana na libańskiej sałatce tabbouleh - tylko na bazie kaszy jaglanej. Do tego pomidorki, feta i granat oraz mnówsto ziół. Trzeba dobrze zacząć rok!

Składniki

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 3 pomidory
  • dwie cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem
  • pęczek natki
  • garść liści bazylii
  • garść liści mięty
  • 1 granat
  • 150 g sera feta
  • 5 łyżek oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprze do smaku

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przestudzić.

  2. Pomidorki pokroić w kostkę.
    Cebulki i zioła posiekać.
    Z granatu wyjąć pestki
    Fetę pokruszyć.

  3. Kaszę wymiesząc z pomidorkami, ziołami, granatem, oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem ( w razie potrzeby można też dodać więcej soku z cytryny). Na koniec dodać pokruszoną fetę i ponownie delikatnie zmieszać

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 03 stycznia 2018
Samo zdrowie:)Pycha:))))
wjosna 03 stycznia 2018
Czas zacząć jeść trochę lżej po tych wszystkich świątecznych rozpustach:)
Maudie 03 stycznia 2018
Oj racja racja :)
Składniki
  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 3 pomidory
  • dwie cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem
  • pęczek natki
  • garść liści bazylii
  • garść liści mięty
  • 1 granat
  • 150 g sera feta
  • 5 łyżek oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprze do smaku
Składniki