Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Szybka surówka z kapusty pekińskiej
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jedna z najbardziej popularnych surówek, teraz w nieco słodszej wersji. Nasze kociaki nie ruszają, uff! Jednak dodatki mięsne są dostępne w każdym zakamarku.

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa)
  • 1 marynowana czerwona papryka
  • 10 marynowanych małych prawdziwków
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka majonezu ( u nas Pudliszki )
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2 szalotki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Paprykę kroimy tak, jak lubimy. Podobnie grzyby.
    Kukurydzę osączamy z zalewy.
    Szalotki kroimy w piórka.
    Syrop klonowy łączymy z majonezem, śmietaną.
    Wszystkie składniki łączymy, doprawiając solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

Obserwator 14 grudnia 2019
Smak powala. Wiem, bo jadłem
kulinarnagosia 15 grudnia 2019
Ależ kolorowa! Je się oczami:)
Maudie 15 grudnia 2019
Idealna :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa)
  • 1 marynowana czerwona papryka
  • 10 marynowanych małych prawdziwków
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka majonezu ( u nas Pudliszki )
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2 szalotki
  • sól, pieprz
Składniki