Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sałaty rzymskiej z warzywami polana ziołowo-musztardowym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub kolacji.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 313
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1341
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 135
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 313
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1341
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 135
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist dajemy oliwę, musztardę, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki. Sałatę rzymską rozdrabniamy (np. kroimy ją w paski) i przekładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka, ogórki razem ze skórką w plasterki. Warzywa polewamy sosem i mieszamy tuż przed wydaniem na stół. Szybka sałatka z sałaty rzymskiej gotowa!