Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka z tuńczykiem, pięknie wygląda i jest idealna na wigilię lub święta.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1264
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1264
Składniki
Tuńczyka odsącz na sicie, selera również. Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę. Jajka ugotuj, ostudź, obierz i oddziel białka od żółtek. Wymieszaj ze sobą po trzy łyżki jogurtu i majonezu.
Na dno salaterki rozsmaruj dwie łyżki sosu i zetrzyj białka na dużych oczkach. Ułóż pokrojoną cebulę, odsączonego selera, posmaruj dwoma łyżkami sosu , ułóż pokrojone ogórki, tuńczyka, posmaruj pozostałym sosem. Na wierzch zetrzyj żółtka na tarce o małych oczkach. Wstaw do lodówki na godzinę. Sałatki nie solimy i nie pieprzymy. Możemy również sałatkę wymieszać zamiast układać warstwowo , smakuje również doskonale.