Surówka z żółtych pomidorów

Surówka z żółtych pomidorów
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Prosta, pyszna z aromatycznym dressingiem.

Składniki

  • 250 g żółtych pomidorów
  • 1 szalotka
  • szczypiorek
  • bazylia
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka octu malinowego

Przygotowanie

  1. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w półksiężyce.
    Szalotkę obieramy i kroimy w piórka.
    Szczypiorek i bazylię siekamy, mieszamy z pomidorami i szalotką.
    Oliwę, ocet, musztardy i miód dokładnie ze sobą łączymy, wlewamy do pomidorów, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 min.

Komentarze do przepisu (7)

Docherro 27 października 2016
No popatrz Arku, Ty dodałeś przepis,a ja wskoczyłam go wypróbować...przepyszna sałatka,chociaż żółte... Czytaj całość »
No popatrz Arku, Ty dodałeś przepis,a ja wskoczyłam go wypróbować...przepyszna sałatka,chociaż żółte pomidory nie mają tego aromatu co czerwone:)
Bellapi 27 października 2016
żółte pomidory:) aromatu może nie mają ale są takie słodziutkie
bellamozzarella 27 października 2016
ale piękności w miseczce <3 <3 <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g żółtych pomidorów
  • 1 szalotka
  • szczypiorek
  • bazylia
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka octu malinowego
Składniki