Surówka z selera z rodzynkami

Surówka z selera z rodzynkami
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: luna76
Surówka rewelacyjnie smakowała, choć przyznaję, że seler ma dość specyficzny, ostry smak i nie każdemu będzie smakować. Sami więc musicie ocenić, czy Wam smakuje, czy też nie :)

Przygotowanie

  1. Marchew i seler obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i i ścieram na tarce o dużych oczkach, od razu skrapiam sokiem z cytryny. Mieszam z selerem i marchewką. Dodaję sparzone rodzynki i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszam , dodaję śmietanę, doprawiam solą i pieprzem i nakładam na talerze.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 08 sierpnia 2014
ciekawe połączenie smaków!
Konto usunięte 10 sierpnia 2014
Samo zdrowie :)
Składniki