Surówka z selera naciowego i papryki

Surówka z selera naciowego i papryki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Nemezja
Zdrowa, soczysta, chrupiąca i bardzo smaczna surówka z selera naciowego, papryki i jabłka. Idealna do obiadu, do schrupania na drugie śniadanie lub na zdrową kolację.

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie pióra i oprószyć odrobiną soli.

  2. Seler umyć, pokroić w niezbyt grube plasterki i oprószyć solą (1/2 łyżeczki).

  3. Jabłko umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w słupki. Pokrojone jabłko, aby nie ściemniało, wymieszać z sokiem z cytryny.

  4. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w niezbyt duże słupki, oprószyć odrobiną soli.

  5. Składniki sosu wymieszać, aby się rozpuścił miód i polać nim surówkę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić na około 5 minut.

Składniki