Surówka z selera, jabłek i orzechów włoskich

Surówka z selera, jabłek i orzechów włoskich
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Pyszna i słodka.

Składniki

Przygotowanie

  1. Selera wyszoruj, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jabłka obierz i pokrój na drobne kawałeczki. Jabłka i selera już podczas ucierania skraplaj sokiem z cytryny, by nie ściemniały.

  2. Wymieszaj selera, jabłka, orzechy i rodzynki. Dodaj śmietanę, ewentualnie cukier. Udekoruj surówkę dorodną połówką orzecha.

Komentarze do przepisu (2)

eses 20 maja 2010
ja dodaje cebulki troszke, i majonezu kieleckiego ma lepszy, bardziej wyrazisty smak ;]
Mischka 04 czerwca 2010
kocham tę surówkę, dziękuję za przepis ;]
Składniki
Składniki