Surówka z selera i pietruszki

Surówka z selera i pietruszki
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Prosta, smaczna, zdrowa i tania. Surówka z białych warzyw korzeniowych będzie świetnym dodatkiem do naszego obiadu, a do tego dostarczy nam sporej dawki witamin i składników odżywczych. Warto dodawać ją do cięższych dań, ponieważ zarówno seler, jak i pietruszka świetnie poprawiają nasze trawienie.

Składniki

  • 1 mały seler
  • 2 pietruszki korzeniowe
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki delikatnego majonezu
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1,5 łyżki miodu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Natkę pietruszki siekamy, a obrany seler i pietruszki korzeniowe ścieramy na tarce o grubych oczkach. W miseczce łączymy ze sobą miód, ocet jabłkowy i delikatny majonez, dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy do lodówki na minimum godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (8)

Bellapi 13 kwietnia 2017
Zdrowo i smacznie. Ja zastąpię majonez jogurtem naturalnym :)
GREGORHSPEED 13 kwietnia 2017
<3 Moje smaki <3
ciacho50 20 kwietnia 2017
Smacznie i zdrowo :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 mały seler
  • 2 pietruszki korzeniowe
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki delikatnego majonezu
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1,5 łyżki miodu
  • sól i pieprz do smaku
Składniki