Surówka z sałaty lodowej

Surówka z sałaty lodowej
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pyszna, chrupiąca surówka, pasuje do wielu mięsnych dań. Może stać się daniem głównym, jeśli dodamy do niej pokrojoną w paseczki i przesmażoną pierś z kurczaka

Składniki

Przygotowanie

  1. Sałatę rwiemy na kawałki, marchewkę trzemy na tarce jarzynowej, kalarepę kroimy w kosteczkę a rzodkiewkę w półplasterki. Wszystko wrzucamy do miski.

  2. Przygotowujemy sos: majonez i jogurt mieszamy z octem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.

  3. Warzywa zalewamy i mieszamy z sosem na 10 minut przed podaniem - wtedy mamy pewność, że warzywa pozostaną chrupkie.

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 18 lipca 2012
Uwielbiam salate lodowa ,jest najlepsza do surowek.Pyszna i chrupiaca a ze wszystkimi dodatkami i Twoim sosem... Czytaj całość »
Uwielbiam salate lodowa ,jest najlepsza do surowek.Pyszna i chrupiaca a ze wszystkimi dodatkami i Twoim sosem napewno przepyszna ...5..:)
Maudie 18 lipca 2012
Sałata lodowa.....jadam ją w dużych ilościach,samą lub w surówkach.Twoja wersja jest super smaczna i super... Czytaj całość »
Sałata lodowa.....jadam ją w dużych ilościach,samą lub w surówkach.Twoja wersja jest super smaczna i super chrupiąca co uwielbiam.Poproszę o troszkę w zamian za koktajl:) 5,do zrobienia i pozdrawiam:)
agus32 21 lipca 2012
Dla mnie pycha!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki