Surówka z rzodkwi i papryki

Surówka z rzodkwi i papryki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
O właściwościach zdrowotnych dużo rozpisywać się nie trzeba. Wiadomo, że surowe to samo zdrowie. O walorach smakowych również. Kto raz spróbował, ten nie oprze się i tej wersji. <AG>

Składniki

  • 500 g białej rzodkwi
  • 2 małe papryki szpiczaste
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Paprykę kroimy na paski, dodajemy do rzodkwi razem ze śmietaną. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

kuchmariola63 21 kwietnia
Super smaczne są takie surówki :)
Maudie 22 kwietnia
Pyszna i zdrowa - to lubię :)
Składniki
  • 500 g białej rzodkwi
  • 2 małe papryki szpiczaste
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Sól, pieprz
Składniki