Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Surówka z rzodkiewki i kalarepki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Rena1
Surówka z rzodkiewki, kalarepki i kolorowych pomidorków jest bardzo smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu.

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 młoda kalarepka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 jabłko
  • 10 dag kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 5 dag ogórków meksykańskich
  • sos winegret
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Umyte rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

  2. Ogórki meksykańskie i pomidorki koktajlowe umyć i pokroić. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić sosem winegret, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Składniki
  • 1 marchewka
  • 1 młoda kalarepka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 jabłko
  • 10 dag kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 5 dag ogórków meksykańskich
  • sos winegret
  • sól, pieprz, sok z cytryny
Składniki