Surówka z rzodkiewki

Surówka z rzodkiewki
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Bardzo łatwa suróweczka z rzodkiewki do obiadu, lub zamiast kolacji.

Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • sok z 1/2 cytryny lub lemonki
  • oliwa
  • czarnuszka
  • sól

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki myjemy, ścieramy na tarce, posypujemy solą, czarnuszką. Odstawiamy na chwilę, by puściły sok. Mieszamy. Polewamy sokiem z cytryny i oliwą. W wersji mniej dietetycznej można dodać do sałatki odrobinę jogurtu lub śmietanki :-)

Komentarze do przepisu (32)

fafiatko 12 marca 2018
wiosna! bardzo apetyczna wersja rzodkiewki! :)
bryssska 12 marca 2018
Wypróbuję jak tylko rzodkiewka urośnie mi w ogródku ;-)
Docherro 12 marca 2018
uwielbiam takie sałatki,oby do wiosny,pycha...:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pęczek rzodkiewki
  • sok z 1/2 cytryny lub lemonki
  • oliwa
  • czarnuszka
  • sól
Składniki