Surówka z rzodkiewek i ogórka

Surówka z rzodkiewek i ogórka
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Przepyszna, chrupiąca surówka z dodatkiem gotowanego jajka do sosu. ;-D

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 świeży ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • szczypta przypraw prowansalskich
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Opłukane, obsuszone rzodkiewki kroimy w plasterki, dodajemy obrany ze skórki, pokrojony w plasterki ogórek oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.

  2. Śmietanę, zioła prowansalskie, drobno posiekane jajko, koperek, sól, pieprz wrzucam do miseczki.

  3. Wszystko razem dokładnie mieszamy i dodajemy śmietanowy sos do pokrojonych warzyw.

  4. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !

Komentarze do przepisu (12)

fafiatko 20 czerwca 2018
Wyobrazilam sobie smak Twojej salatki, musi byc przepyszna!
basiliana 20 czerwca 2018
Apetyczne zestawienie smakowe i kolorystyczne:)
pelen_brzuszek 20 czerwca 2018
Wiosna, a właściwie już lato na talerzu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 świeży ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • szczypta przypraw prowansalskich
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
Składniki