Surówka z ogórka i rzodkiewki.

Surówka z ogórka i rzodkiewki.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Przepis na pyszna surówkę z ogórka i rzodkiewki. Świetny dodatek do letniego obiadu.

Składniki

  • 400 g ogórków 1 lyzka soku z cytryny
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • garść koperku
  • szczypta cukru
  • sol i pieprz do smaku
  • 1 lyzka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Ogórki posypać odrobiną

    soli, wymieszać i odstawić aby wypuściły sok, który należy odlać.

  2. Umyta i oczyszczoną rzodkiewkę również pokroić w plasterki i dodać do ogórków.

    Do surówki dodać posiekany koperek, sok z cytryny oraz śmietanę wymieszana z solą, pieprzem i cukrem.

    Całość dobrze wymieszać.

    Surówkę podawać schłodzoną.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 04 czerwca
Super:)
Dziekuje :)
Dariusz-D 23 czerwca
Pyszna :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g ogórków 1 lyzka soku z cytryny
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • garść koperku
  • szczypta cukru
  • sol i pieprz do smaku
  • 1 lyzka soku z cytryny
Składniki