Surówka z młodych warzyw

Surówka z młodych warzyw
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Uwielbiam młode warzywa, które najlepiej smakują na surowo. Surówka z młodej kapusty, marchewki, kalarepy, jabłka i zieleniny to prawdziwie wiosenny przysmak:)

Składniki

  • młoda kapusta 1 sz
  • młoda marchew 1 szt
  • kalarepa 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • koperek 0,5 pęczka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sól do smaku
  • cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, oprószamy solą, ugniatamy palcami i odstawiamy.
    Natkę i koperek drobno siekamy.
    Kalarepę, marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
    Kapustę odciskamy z soku który puściła i przekładamy do salaterki. Dodajemy kalarepę, marchew, jabłko, koper i natkę, sok z cytryny i olej i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy i ostawiamy na kwadrans.

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 21 maja
Pyszne i chrupkie połączenie!
slodkisentyment 21 maja
Przepysznie, młode warzywa są genialne :)
Maudie 22 maja
Pyszności:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • młoda kapusta 1 sz
  • młoda marchew 1 szt
  • kalarepa 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • koperek 0,5 pęczka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
Składniki