Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to idealna opcja dla osób, które uwielbiają smak młodej kapusty. Surówka świetnie smakować będzie do typowych obiadów z mięsem i ziemniakami. Możesz podać ją również na wzór angielski do ryby i frytek.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 54
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 108
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 40
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 33
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 54
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 108
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 40
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 33
Składniki
Zacznij od przygotowania kapusty, należy oberwać ją z zewnętrznych liści. Następnie dokładnie umyć, osuszyć i poszatkować. Tak przygotowaną kapustę zasyp solą wystarczy pół łyżeczki, a następnie odstaw na pół godziny. Po tym czasie odsącz nadmiar wody.
Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce, a pora drobno pokrój. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce.
W misce zmieszaj majonez, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Sos wlej do warzyw i dokładnie wymieszaj. Całość możesz udekorować szczypiorkiem.