Kapustę poszatkowałam. Można ją również zetrzeć na tarce o grubych oczkach ewentualnie bardzo drobno posiekać nożem. Oprószyłam kapustę solą i wymieszałam. Odstawiłam na ok. 30 minut by puściła sok. Po tym czasie odlałam sok z kapusty i odcisnęłam jego nadmiar.
Rzodkiewkę starłam na tarce o dużych oczkach i dodałam do miski z kapustą. Koperek posiekałam i połączyłam z rzodkiewką i kapustą.
W kubeczku wymieszałam majonez i śmietanę. Dodałam sok z cytryny, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę cukru i 1/2 łyżeczki pieprzu. Wymieszałam i połączyłam z kapustą i rzodkiewką.
Odstawiłam surówkę na ok. 10 minut by przeszła smakami.
Komentarze do przepisu (4)
*Przejdziesz do wersji klasycznej