Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ta surówka jest tak smaczna i prosta w przygotowaniu, że grzechem było by jej nie wypróbować:) Doskonale pasuje do dań obiadowych a także mięsa z grilla.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13132
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13132
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, odrzucając "głąb". Por oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie pół plastry. Pokrojone warzywa przekładamy do miseczki, posypujemy solą, ugniatamy dłonią i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie warzywa odciskamy z soku, który puściły. Koperek i por drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Sok z cytryny mieszamy z olejem i cukrem i dodajemy do surówki. Mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić w chłodne miejsce by smaki się przegryzły.