Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa surówka z marchewki, pora i jabłka. Można ją wymieszać ze śmietaną lub skropić oliwą i odrobiną octu jabłkowego. Stanowi uniwersalny dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z mięsem lub rybą. Warto przygotować większą porcję i zajadać się nią nawet przez 2-3 dni.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Odetnij końcówkę z pora. Pokrój go na cieniutkie plasterki.
Jabłko umyj, podziel na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i pokrój na plasterki.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Szczypiorek opłucz i drobno poszatkuj.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Surówkę dopraw pieprzem, solą, cukrem, octem i oliwą. Składniki wymieszaj. Odstaw na około 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie jest gotowa do jedzenia.