Surówka z marchewki i jabłka z imbirem

Surówka z marchewki i jabłka z imbirem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Nemezja
Najprostsza do wykonania i najsmaczniejsza surówka. Za sprawą imbiru marchewka i jabłko smakują jeszcze lepiej. Imbir wydobył i bardziej podkreślił cały smak i aromat zarówno marchewki, jak i jabłka.

Przygotowanie

  1. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Jabłko umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach, aby nie było ciemne skropić je odrobiną soku z cytryny, a w pozostałym soku rozpuścić miód.

  3. Imbir oskrobać łyżeczką ze skórki i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.

  4. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą, odstawić na około 5 minut, aby surówka puściła sok i smaki się połączyły.

Składniki