Surówka z kiszonej kapusty pełna witamin:

Surówka z kiszonej kapusty pełna witamin:
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: helenapon
Do każdego obiadu podaję zawsze surówki. Największym powodzeniem zimą cieszy się surówka z kiszonej kapusty. Sama ją kiszę, więc jest smaczna i dzięki dodatkowi kminku i chrzanu - świetnie się przechowuje aż do wiosny.

Składniki

  • 1/2 kg kiszonej kapusty (u mnie własna)
  • 1 mała cebulka
  • 1 marchewka
  • 1 słodkie jabłko
  • 2 mandarynki
  • 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka chrzanu (może być ze słoika)
  • 1 łyżka cukru

Przygotowanie


  1. Kapustę przepłukać i dobrze odcisnąć.
    Można tego nie robić, zostanie nam więcej witamin ale dla mnie jest za kwaśna.
    Przełożyć do miski, rozdrobnić, dodać drobno pokrojoną cebulę, startą marchewkę , jabłko i mandarynki.
    Wlać olej, dodać chrzan i cukier. Dokładnie wymieszać i udekorować.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 09 stycznia
Uwielbiam takie surówki:)
Składniki
  • 1/2 kg kiszonej kapusty (u mnie własna)
  • 1 mała cebulka
  • 1 marchewka
  • 1 słodkie jabłko
  • 2 mandarynki
  • 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka chrzanu (może być ze słoika)
  • 1 łyżka cukru
Składniki