Surówka z kiszonej kapusty i grzybów

Surówka z kiszonej kapusty i grzybów
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Taki zestaw powstał na potrzebę chwili. Jak ryba, to kapusta kiszona. Postanowiliśmy troszkę ją „reanimować”.

Składniki

  • 250 g kiszonej kapusty
  • 100 g marynowanych grzybów (u nas prawdziwki)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka miodu
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę odciskamy, kroimy.
    Cebulę siekamy.
    Grzyby kroimy.
    Wszystkie składniki mieszamy z miodem oraz oliwą.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 29 listopada 2019
Super surówka :)
Obserwator 01 grudnia 2019
Polecam
Składniki
  • 250 g kiszonej kapusty
  • 100 g marynowanych grzybów (u nas prawdziwki)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka miodu
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Składniki