Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dzisiaj kolejna surówka, coś ostatnio szaleje z nimi :) Dzisiaj głównym składnikiem jest kapusta kiszona, warto ją jeść, zwłaszcza na surowo. Zawiera mnóstwo witaminy C, która w jesiennie dni jest nam bardzo potrzebna. :)

Składniki

  • Kapusta kiszona 30 dag.
  • Rzodkiewka 5 szt.
  • Marchewka 1 szt.
  • Ogórek zielony 1 szt. mała
  • Koperek 1 pęczek
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki, marchewkę, ogórek zielony i koperek umyć.

    Kapustę kiszoną (nie opłukiwać) posiekać.

    Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych w oczkach, rzodkiewki pokroić w paseczki, ogórek obrać i również pokroić w paseczki. Koperek drobno posiekać.

    Tak przygotowane warzywa wymieszać ze sobą. Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.

  2. Smacznego :)

  3. :)

  4. :)

Komentarze do przepisu (15)

Nevermore 28 listopada 2018
Do talerza z foty nr 3 dodałbym tylko duży kawałek pysznej rybki i jest NIEBO :D
babcitereskiciasta 28 listopada 2018
Samo zdrowie.:)
fafiatko 28 listopada 2018
Pycha! jeszcze takiej kompozycji z rzodkiewka i ogorkiem nie znalam, warto sprobowac!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kapusta kiszona 30 dag.
  • Rzodkiewka 5 szt.
  • Marchewka 1 szt.
  • Ogórek zielony 1 szt. mała
  • Koperek 1 pęczek
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
Składniki