Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kardamonovy
Surówka z kiszonej kapusty

Składniki

  • 400 g kiszonej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • szczypta cukru
  • szczypta kminku (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy/oliwa extra virgin
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki (opcjonalnie)

Przygotowanie


  1. Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy, wrzucamy do miski. Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę i jabłko (można je obrać, ja tego nie robię), cebulę kroimy w drobną kostkę. Do kapusty dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Jeżeli chodzi o dodatek tłuszczu, wybierzcie sami, ja uwielbiam smak oliwy, dlatego używam jej najczęściej. I jeszcze kwestia kminku - nie każdy go lubi. Z reguły jednak jest tak, że to tej surówki się go dodaje.

Komentarze do przepisu (6)

Futka 14 czerwca 2016
Uwielbiam <3
smaker 14 czerwca 2016
Wspaniała! Do tego młode ziemniaczki, kotlet mielony i jesteśmy w niebie ;)
izek 14 czerwca 2016
Pycha! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g kiszonej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • szczypta cukru
  • szczypta kminku (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy/oliwa extra virgin
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki (opcjonalnie)
Składniki